Inschrijven Data Governance Fundamentals voor DPOs

TRAINING VOLZET

Via dit formulier kun je je inschrijven voor de opleiding Data Governance Fundamentals. Vul gewoon je naam en e-mailadres in en wij zullen de rest bevestigen. In het tekstveld zet je “deelname Data Governance Fundamentals” en eventuele andere aanvullende info.

De training vindt plaats op 27 juni, van 09.00 tot 17.00 in het Radisson Hotel Antwerpen Berchem, recht naast het station. De kostprijs is 275,- inclusief BTW. Dit omvat de training en catering (koffiepauzes en warme lunch).

Dit is een training die wordt georganiseerd door Dasprive, en gegeven door Data Trust Associates met Christoph Balduck als hoofddocent. De opleiding gaat enkel door bij min. 15 inschrijvingen.

Wat voor training?

Deze eenmalige training zoekt het snijvlak tussen Data Governance en privacy. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Intro in data, informatie, metadata (mgt.),… 
 • Wat is het (business) probleem & waarom hebben organisaties data governance nodig? 
  • Data governance use cases
 • Wat is data governance & uit wat bestaat het? 
 • Hoe kan data governance business problemen oplossen?
  • Oefeningen adhv use cases
 • Hoe past data governance in de levenscyclus van data, analytics & AI? 
 • Data governance & gegevensbescherming: wat is de link & hoe is data governance input voor gegevensbescherming?
 • Methodologie: Hoe wordt data governance opgezet binnen een organisatie en wat is de rol van de DPO hierin? 
 • Data governance in actie: data catalogs:
  • Demo van een data catalog & link met gegevensbescherming
  • Use cases aangetoond in een data catalog o.a. classificatie vs. context
  • Data governance als input voor DPIA, RoPA, DPA’s,…
  • Automatisch toepassen van policies, bewaartermijnen,…

Waarom deze training?

Iedere week overlopen we aan de hand van onze podcast de privacy-actualiteit. Op enig moment viel ons op dat er regelmatig datalekken te wijten zijn aan een gebrekkige datakwaliteit. Laat datakwaliteit nu net één van de speerpunten zijn van Data Governance.

Als we vanuit onze rol als privacyprofessional de datakwaliteit willen verhogen, moeten we dus meer weten over Data Governance. Dat is echter geen standaardkennis voor de privacyprofessional.

Binnen onze missie als Dasprive VZW is een belangrijke doelstelling het verhogen van kennis over alles dat met privacy te maken heeft. Om dat aspect rond Data Governance daarin mee te nemen, organiseren we deze opleiding.

Privacyverklaring

Dasprive VZW verwerkt je gegevens om de opleiding te kunnen organiseren. Op het moment dat je via bovenstaand formulier je gegevens doorgeeft, is dat een teken dat je een overeenkomst wilt aangaan met Dasprive VZW voor het volgen van de opleiding. We verwijderen deze gegevens 3 maanden na de opleiding.

Daarnaast houden we je e-mailadres en naam bij op onze mailinglijst. We gebruiken deze mailinglijst enkel voor het versturen van e-mails over andere events van Dasprive (Dasprive Soirée, PrivCon, en dergelijke meer) of berichten zonder promotioneel karakter. We steunen hiervoor op ons gerechtvaardigd belang om mensen die eerder deelnamen aan Dasprive activiteiten op de hoogte te houden. Uiteraard kun je steeds bezwaar maken zodra je zo’n mail ontvangt, zodra je bezwaar maakt verwijderen we je gegevens.

Je hebt steeds het recht om inzage, wissing, correctie, en/of beperking van verwerking van je gegevens te vragen. Contacteer ons via de contactpagina. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de GBA.